A perselypénzt akarta ellopni a templomból egy budapesti férfi

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádja alapján a bíróság végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a többszörös visszaeső tolvajt, aki egy templomi perselyt is fel akart feszíteni. 

Az ítélet szerint a férfi 2021 tavaszán és nyarán többféle módon lopott, illetve kísérelt meg lopni. 2021. március 23-án kora délután bement egy VIII. kerületi templomba, és az előtérben a templomi perselyt egy vasrúddal megpróbálta felfeszíteni, ez azonban nem sikerült neki. A tolvaj ezen túlmenően egy VI. kerületi bevásárlóközpontban bement egy ruhaüzletbe, ahonnan úgy lopott el egy zakót és cipőt, hogy azokra lecserélte a saját ruháját, és a zakóból kitépte az áruvédőt. Végül néhány héttel később ellopott egy szintén terézvárosi üzletből egy napszemüveget, valamint egy XVIII. kerületi mélygarázsból egy robogót, amelyben a tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot. A járművet a rendőrök később megtalálták és lefoglalták.

A Budapesti VIII. kerületi Ügyészség a férfit, mint többszörös visszaesőt többrendbeli üzletszerű lopással vádolta meg. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt és 2 év börtönbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy a feltételes szabadlábra bocsátása kizárt a büntetésből. Az ítélet – védelmi fellebbezésre figyelemmel – nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !