A BL-ből és a La Ligából is kivághatják a spanyol bajnokság meglepetéscsapatát

Az ukrán támadó, Artem Dovbyk tavaly nyáron érkezett a Dnipro csapatától a Gironába, és 34 fellépésén 19 gólt szerzett a La Ligában, amivel akár már a debütáló szezonjában megnyerheti a gólkirálynak járó Pichichi-trófeát.

Ám mint kiderült, leigazolása a Girona számára nagyon kellemetlenül végződhet. Evgeniy Kuzmin ukrán ügyvéd ugyanis azzal vádolta meg a két klubot, hogy a tavaly nyári, 8 millió eurós ügylet során számos szabálytalanságot követett el, Kumin szerint egy olyan csalást hajtottak végre, amivel az ukrajnai adófizetést kerülhették meg - írta a Csakfoci.

"Minden kifizetésnek ukrán bankszámlákra kellett volna érkeznie. Ha a sportjogról beszélünk, a labdarúgó egy, az ügynöke tulajdonában lévő ukrán cég ügyfeleként van bejegyezve. És csak ennek a szervezetnek lenne joga arra, hogy kifizetéseket fogadjon Artem Dovbyk ügyében" - mondta a jogi szakember, aki szerint azonban nem így történt, hanem egy észt cégen keresztül. Emiatt Kuzmin hivatalos panaszt fog benyújtani az ügyben az UEFA-hoz.

"Bízom abban, hogy az UEFA illetékes szervei, amelyeknek a panaszt elküldöm, kivizsgálják ezeket a jogsértéseket, és igazságos döntést hoznak. És remélem, hogy az Ukrán Labdarúgó Szövetség is figyelmet fordít majd erre az ügyre." - tette hozzá.

Ha az ügyet továbbviszik, a Girona súlyos következményekkel nézhet szembe, ha bűnösnek találják. A pénzbüntetés lenne a legkisebb büntetés, míg a legsúlyosabb szankció a La Ligából és a Bajnokok Ligájából való kizárás lehet, már a következő szezonra vonatkozóan.

A Girona eddigi története legnagyobb sikerét érhetné el, ha kvalifikálná magát a BL-be. A spanyol-katalán gárda - amely részben a City Football Group, részben pedig a Pere Guardiola (Pep Guardiola fivére) által vezetett Girona Football Group tulajdonában van - keretében egy magyar légiós, Yaakobishvili Antal is található.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !