75 körözött személyt fogtak el Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a 2024. februárban elindított körözési akciósorozat keretében negyedik alkalommal működött együtt a kerületi rendőrkapitányságokkal, hogy az elfogatóparancs vagy eltűnés miatt keresett embereket felkutassák - írta a police.hu.

Ezúttal a IX., X. és XIX. kerület rendőrkapitányságainak összesen 1002 körözési eljárását vették górcső alá, és kéthetes elemző, ellenőrző tevékenységet követően a május 21-ével záruló összehangolt munka eredményeként 75 embert fogtak el, akiket összesen 12 év 4 hónap és 8 nap meg nem kezdett szabadságvesztés, valamint közel kétmillió forint be nem fizetett pénzbírság miatt köröztek. Megtaláltak két embert, akiket eltűnés miatt kerestek, további három keresett személynek pedig megállapították a tartózkodási helyét.

Rögtön az akció kezdetének másnapján, május 7-én napközben a Célkörözési Osztály a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen egy román állampolgárságú férfit fogott el, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján hat bűncselekmény miatt kerestek.

Egy 51 éves férfi két és fél év szabadságvesztés letöltése elől bujkált egészen május 19-éig, míg a Célkörözési Osztály információi alapján a Közrendvédelmi Főosztály munkatársai elfogták. Büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy megkezdje börtönbüntetésének letöltését.

Három férfi önként jelent meg az ellenük eljárást folytató rendőrkapitányságon, miután megtudták, hogy keresik őket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !