Whiskyre utazott a visszatérő tolvaj, hónapokon keresztül dézsmálta egy pécsi áruház italkészletét egy fiatal férfi

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki hónapokon keresztül dézsmálta egy pécsi áruház italkészletét.

A vádirat szerint a 20 éves férfinak nem volt munkahelye, jövedelme, így 2023 júniusa és decembere között rendszeresen ment lopni az egyik pécsi áruházba. A férfi minden alkalommal whiskyt lopott, levette a polcról az üvegeket, még az áruvédelmi eszközt sem távolította el róluk, az üvegekkel egyszerűen kiszaladt az üzletből.

Az elkövető több mint 400 000 forint értékű szeszes italt lopott az üzletből. A lopási kárból közel 70 000 forint megtérült, mert az egyik alkalommal egy férfi a pénztáraknál megakadályozta, hogy a vádlott a kilenc üveg whiskyt ellopja az üzletből, így a kosarát ledobta és elszaladt.

A férfi 2023 szeptemberében két alkalommal egy másik üzletből is lopott, ekkor több mint 100 000 forint értékű állateledelt vitt el.

Mivel a lopásokat két üzlet sérelmére követte el, a cselekmények két rendbeli lopás bűntettének minősülnek. Az irányadó büntetési tételkeret három hónaptól négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozza, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit szabadságvesztésre ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !