Videón, ahogyan összevernek egy kukást, mert nem tudtak tőle parkolni

A Budakörnyéki Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott két elkövetővel szemben, akik  megverték a hulladékbegyűjtőt, mert nem tudtak tőle parkolni. 

A tényállás szerint az ügy sértettje Tinnyén végezte a műanyag hulladékok begyűjtését. Ennek során a hulladékszállító járművel megállt az egyik ház előtt, majd kiszállt, hogy a hulladéktárolót kiürítse. A sértett azonban úgy parkolt le erre a rövid időre a járművel, hogy az éppen akkor érkező elkövetők nem tudtak a ház gépkocsibeállójára akadálymentesen felhajtani az autójukkal. Az ezen felindult két elkövető a hulladékszállító hátuljánál tartózkodó sértettre támadt. Egyikük lábon rúgta, másikuk többször ököllel fejen ütötte a sértettet, aki annak hatására elesett. A bántalmazással azonban az elkövetők nem hagytak fel, még többször megrúgták és megütötték. 

Miután felhagytak a támadással, a hulladékot begyűjtő férfi a hulladékszállítóval elhajtott.

A bántalmazás következtében a hulladékgyűjtő férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

A két elkövetőt súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, melynek során beismerték a bűncselekmény elkövetését és megbánó magatartást tanúsítottak.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség mindkettejük vonatkozásában 1 év 3 hónap időtartamra az eljárást felfüggesztette azzal a feltétellel, hogy ezen idő alatt csoportos személyiségfejlesztő és agressziókezelő tréningen kell részt venniük. Ezen kötelezettség teljesítését és a felfüggesztés tartama alatti életvitelüket a melléjük kirendelt pártfogó ellenőrzi.

Az elkövetőkkel szemben csak akkor kerülhet sor az eljárás megszüntetésére, ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !