Több millió forintos értékeket kicsaló férfiakat ítélt el a bíróság

Több millió forintos értékeket kicsaló férfiakat ítélt el nem jogerősen az encsi járásbíróság - tudatta a Miskolci Törvényszék az MTI-vel.

Közleményük szerint a vádlottak 2017 szeptembere és 2019 decembere között egy Hidasnémetiben lakó idős sértett bizalmába férkőzve különböző összegű pénzt csaltak ki tőle valótlan okokra hivatkozva.    Hozzátették, a valóságban nem létező hivatalos ügyek intézésére, ház körüli el nem végzett felújítási és javítási munkákra kérték a pénzt. A törvényszék közölte, az ügy másodrendű vádlottja elhitette a sértettel, hogy fotókiállítást szervez neki Párizsban. Azt írták, nagy összegű honoráriumot ígért az ott értékesített felvételekért cserébe, ha a költségeket a sértett előre megfinanszírozza.

A másodrendű vádlott a sértett több nagyértékű ingóságát, egy LCD-televíziót, arany ékszert és mobiltelefont eladott, az ebből származó bevételt pedig saját megélhetésére fordította.

A sértettnek az elsőrendű vádlott közel 400 ezer forint, míg a másodrendű vádlott több mint 8 millió forint kárt okozott.

A bíróság a vádlottakat nem jogerősen folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat 1 év, 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !