Szórakozásból elvitt egy autót egy 16 éves fiú Konyáron, majd összetörte

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy fiatal ellen, aki szórakozásból vitte el az autót, amit később összetört.

A vádirat szerint a 16 éves fiú rokonlátogatóban volt Konyáron. Éjszaka gyalogosan látta, hogy az egyik ingatlan előtt lévő személygépkocsi ajtaja nyitva volt, és az indítókulcs is benne volt. A fiatalkorú elhatározta, hogy az autót engedély nélkül elviszi és a faluban kocsikázni fog.

A gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott beindította a kocsit, és azzal közlekedett. A fiú később a falut elhagyva egy balra ívelő útkanyarulathoz érve egy híd mellett letért az útról és a patak medrébe hajtott, ahol a partfalnak ütközött.

A baleset során az elkövető könnyebben megsérült. A személygépkocsiban közel 400. 000 forint kár keletkezett.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat bocsássa próbára azzal, hogy pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá fizesse meg a sértett kárát.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !