Prostituáltakat futtatott egy sarkadi bűnbanda Berlinben

A Gyulai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntette miatt indítványozta  egy sarkadi bűnbanda négy tagja – három férfi és egy nő – letartóztatását, akik Berlinben magyar nőket futtattak. 

A nyomozás adatai alapján a három férfi több magyar nőt Berlinbe utaztatott azért, hogy ők prostitúciós tevékenységet végezzenek. A nők tevékenységét Berlinben a nő ellenőrizte és koordinálta társaival együtt, külföldre történő utazásukat, elszállásolásukat együtt szervezték meg.

Az elkövetők teremtették meg a prostitúciós tevékenység feltételeit abból a célból, hogy a nők pénzét megszerezzék, és saját céljaikra fordíthassák. A prostituáltak a megkeresett pénz egy részét a terhelteknek átadták, akik azt saját megélhetésükre, saját céljaikra fordították, napi életvitelüket ezen személyek által átadott pénzből fedezték.

A Gyulai Járási Ügyészség azért kezdeményezte a terheltek letartóztatását, mert a bűncselekmények nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy az elkövetők szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !