Pár hónapba beletelt, de végül siker koronázta a nyomozást, amit egy rablás miatt folytattak szigetszentmiklósi a rendőrök

Tavaly ősszel mászott be egy halásztelki ingatlanra egy hívatlan látogató, asszonya az utcán fel-alá járkálva biztosította bűnös ténykedését. A házban lakó 86 éves férfi épp a kertjét rendezgette, a kutyáját etette, és észre sem vette, hogy valaki belopakodik az otthonába - írta a police.hu.

Dolga végeztével bement a házába, amikor váratlanul egy ismeretlen férfi rátámadt, lefogta, majd egy fotelbe kényszerítette, miközben ordítva pénzt követelt tőle. Az idős rémülten mutatott a szekrényre, ahol a megtakarítását tartotta, a férfi felmarkolta és társával együtt elmenekült a helyszínről.

A férfi szerencsére nem sérült meg, utolsó erejével tárcsázta a segélyhívót. A szigetszentmiklósi nyomozók minden számításba vehető információt összegyűjtöttek, azonosították a vélt elkövetőket, azonban egy ideig hiába keresték őket, így elrendelték a körözésüket.

Kicsit váratott magára, de megérte a türelem: márciusban a 26 éves M. Juditot, pár napja pedig a 32 éves R. Tihamért is elkapták. Bűnösségüket mindketten tagadták, a rendőrök azonban elegendő bizonyítékot gyűjtöttek be ahhoz, hogy az ügyészség indítványozza, a bíróság pedig elrendelje a letartóztatásukat.

A férfival szemben rablás bűntettének, míg a nő ellen bűnsegédként történő rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !