Megvan a jogerős ítélet a veronai busztragédia áldozatainak szüleit zaklató férfi ügyében

Másodfokon jogerősen elítélte a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit zaklató férfit a Fővárosi Törvényszék.

A törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a bíróság a szerdai ítéletével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és 1 év 6 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az általa utált gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon, rasszista üzenetekkel háborgatta és fenyegette az interneten.

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésével szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, a másodfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletének teljeskörű felülvizsgálatánál arra a következtetésre jutott, hogy a kerületi bíróság a bizonyítást a büntetőeljárás szabályainak megfelelően folytatta le, valamennyi szükséges bizonyítékot beszerzett.

Megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítékok értékelésénél logikai hibát nem vétett, érdemben megalapozott tényállást állapított meg, a bűnösségre következtetés okszerűen történt és a bűncselekmény minősítése törvényes. A büntetés tettarányos és méltányos volt - ismertették a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !