Megöléssel fenyegette a gyámügyi ügyintézőt egy borsodi férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy borsodi férfi ellen, aki azzal fenyegetett meg egy gyámügyi ügyintézőt, hogy megöli - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

Azt írták: a vádlott négy kiskorú gyermekét a gyámhatóság 2023 júniusának elején védelembe vette és nevelőszülőknél helyezte el, mert a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.

A férfi a hónap közepén megjelent a borsodi település családsegítő szolgálatánál és az ott dolgozó nővel közölte, ha egy héten belül nem intézkednek gyermekei ügyében, megkeresi az esetben eljárt gyámügyi ügyintézőt, és felgyújtja a házát - közölték.

A családsegítő alkalmazottja értesítette a fenyegetésről az illetékes ügyintézőt, aki a gyermekelhelyezési döntést csak annyiban változtatta meg, hogy az egyik gyermek tekintetében új nevelőszülőket rendelt ki - írták.

A közlemény szerint a vádlott augusztus második felében telefonon felhívta az ügyintézőt és megfenyegette, hogy meg fogja ölni. Aznap valóban megjelent az irodán, ahol üvöltözött és a döntés megváltoztatását követelte, ennek az értesítésre kiérkezett rendőrök vetettek véget.

A gyámügyi ügyintéző közfeladatot ellátó személynek minősül, a büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !