Maszkban, fegyverrel és kalapáccsal rontottak egy családra Örkényben

15 millió forintnyi ékszert és pénzt raboltak tőlük. Az egyik áldozatnak ismerős volt a hangjuk.

A rendőrség oldalán megjelent közlemény szerint két, sötét ruhát és maszkot viselő támadó 2024. március 31-én hajnalban rontott be egy örkényi házba. Benyomták az ajtót, az egyik ott tartózkodó fejéhez fegyvert fogtak, a másikat kalapáccsal tartották sakkban és a mozdítható értékeket követelték. Nem elégedtek meg az átadott ékszerekkel és 10 millió forinttal, az egyik áldozatról letépték a nyakláncot, bezárták a szobába, majd átkutatták a lakást. Találtak még 4,5 milliót, azt is magukhoz vették, aztán elmenekültek a helyszínről.

Nem látták a támadók arcát, ám hangjuk ismerős volt az egyik áldozatnak. A rendőrség értesítése helyett saját módszerével próbálta visszaszerezni pénzét és ékszereit. Miután ez nem hozott eredményt, 8 nappal később feljelentést tett.

A Pest vármegyei rablási nyomozóknak nem volt szükségük 8 napra. Dolgos, sűrű, alvásmentes órák következtek, ám 1560 percen belül kiderítették, kik pontosan a támadók és hol találnak rájuk. A rajtaütéseket protokoll szerűen megszervezték, az erőszakos, fegyveres tettesek elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték. A 21 éves O. Józsefet 2024. április 9-én kora délután a fővárosban, társát, a 24 éves Sz. Krisztofert késő este Fejér vármegyei tartózkodási helyét fektették és bilincselték.

Egyikük sem tett vallomást, mindössze annyit közöltek, nem követtek el semmit. Személyi szabadságukat a bíróság a legszigorúbban korlátozta, azóta letartóztatásban vannak.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !