Más autójával, ittasan indult el egy 17 éves fiú Csanádapácán, ráadásul utasokat is vitt magával

Más autójával, ittasan indult el egy fiatalember Csanádapácán - közölte a rendőrség. Jogosítványa nincs, de az udvarukban már gurult pár métert a kocsijukkal, így azt gondolta, közúton is menni fog a vezetés. Utasokat is vitt, a rendőrök azonban leállították, mielőtt baj történt volna.

Buliból akart hazavinni egy lányt, ezért indult el ismerőse kocsijával egy fiatal húsvét vasárnapján 2 óra körül Csanádapácán. Az autó tulajdonosa otthon aludt, de az ülésen hagyta az indítókulcsot, így a tinédzsernek nem volt nehéz dolga. Nincs jogosítványa, mégis ketten beültek mellé, mögé. A lány és a fiú, akik úgy döntöttek, hogy vele mennek, szintén tizenévesek. Egy férfi látta, mit csinálnak, és telefonált a rendőrségre, így hamar leállították őket.

A 17 éves fiú elmondta, hogy korábban otthon, az udvarban vezetett már autót, előre-hátra gurult vele, így azt gondolta, közúton is menni fog. Tisztában volt azzal, hogy jogosítvány nélkül nem vezethetne, ráadásul alkoholt is ivott előtte, mégis elindult. Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és három napon belül bíróság elé állíthatja. Emellett ittas járművezetés és a jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja miatt is eljárás indult ellene.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !