Magyarországra jön az orosz diszkontlánc, 20 százalékkal alacsonyabb árakat ígér a piaci átlagnál

Először 20, három éven belül viszont már 200 üzletet akar nyitni Magyarországon a MERE orosz diszkont áruházlánc – derül ki abból az e-mailből, amelyet a Haszon portál szerzett meg. A 2009-ben alapított krasznojarszki cég vezetése a potenciális partnereiknek február végén tényként írt a magyarországi  megjelenéséről, hozzáfűzve, a 200 üzletében 700 millió eurós forgalmat szeretne elérni. 

A Oroszországban, Belaruszban, Kazahsztánban, Szerbiában és Kínában Szvetofor néven ismert MERE több európai országban – Belgium, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország, Németország, Románia, Spanyolország, Görögország – is megvetette már a lábát. Úgynevezett hard discount áruházláncnak számít, ugyanúgy, mint az Aldi vagy a Lidl, vagyis mindent rendkívül nyomott áron kínál. Az e-mailben a cég vezetése azt ígéri, hogy az árai a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek - írta a Népszava

Bár a MERE-nek már 2500 üzlete van világszerte – fűzhetjük hozzá – Ukrajnában még a háború kitörése előtt, 2021 novemberében  betiltották a cég működését arra hivatkozva, hogy együttműködik az orosz titkosszolgálatokkal.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !