Láncra verve tartotta lesoványodot kutyáját a bakonyi férfi

Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.

Az állattartás körülményeire és a bűncselekmény gyanújára tekintettel a Veszprémi Rendőrkapitányság közreműködésével – együttműködési megállapodás alapján – az Olt-Alom Állatvédő Egyesület az ebet elszállította. Az állatot azonnal orvosi ellátásban részesítették, a megfelelő elhelyezési körülmények és a gondos ellátás mellett a kutya állapota néhány nap alatt javult.

A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a kutya rossz tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az eb elhanyagolása az állat állapotának romlásához vezetett, amelynek következtében akár el is pusztulhatott volna.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Olt-Alom Állatvédő Egyesület együttműködése 2023 novemberében kezdődött, az egyesület állatkínzás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárásokban a lefoglalt állatok elhelyezésében, szükség esetén gyógyításában, gondozásában, későbbi végleges elhelyezésében segítséget nyújt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !