Közel másfél milliós értékben loptak rézkábelt egy nyergesújfalui telephelyről (videó)

Lopás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség két férfival szemben emelt vádat, akik egy nyergesújfalui telephelyről éjjel, kétszer, közel másfél milliós értékben loptak rézkábelt.

A vádirat szerint a büntetett férfiaknak állandó munkájuk nem volt, ezért megbeszélték, hogy kábellopásból egészítik ki jövedelmüket. Az egyik férfi  a lopás előtt néhány nappal terepszemlét tartott a nyergesújfalui cég telephelyénél. Ezután az elkövetők 2023. április 3-án, éjfél után, majd 2023. április 8-án, 23 órakor gépkocsival  érkeztek a telephelyhez, magukkal vittek egy vasfűrészt. A férfiak mindkét alkalommal a kerítés dróthálóját felhajtották, a résen bebújtak a telephelyre. Az udvaron tárolt egyik kábeldobról az első estben levágtak legalább 15 méter hosszúságú, 120 kg súlyú 4 eres, 470 535 forint értékű, a második esetben 20 méter hosszú, 180 kg súlyú, 1 019 800 forint értékű rézkábelt.

A férfiak a levágott kábeldarabokat kisebb részekre darabolták, a kerítésen kidobták, majd a gépjárművel elvitték.

A tolvajok a lopással  1 490 335 forint kárt okoztak, amely nem térült meg.

Az elkövetők egyikük bajnai otthonában a lopott kábelek külső műanyag szigetelését levágták, majd rézhulladékként értékesítették összesen 622.000 forintért, és a pénzt egymás között megfelezték.

Az ügyészség a vádiratban mindkét férfival szemben arra tett indítványt, hogy  az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, kötelezze az elkövetőket a sértett kárának megfizetésére, a lefoglalt vasfűrészt kobozza el. 


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !