Kitartóan bántalmazták, majd kirabolták távoli rokonukat

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a vádlottak ellen, akik távoli rokonukat támadták meg, majd elvették az értékeit.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott féltestvére a társa, és távoli rokonságban állnak a sértettel. Az elkövetőka sértett házában együtt italoztak, majd elmentek. A vádlottak megállapodtak abban, hogy visszamennek a sértetthez, akitől pénzt vagy értéktárgyat szereznek meg. A rokonok visszamentek, de a sértett nem engedte be őket, ezért a fiatalkorú berúgta a bejárati ajtót. Az elkövetők a lakásban rátámadtak a sértettre, többször ököllel arcon ütötték, majd a földre esett sértettet ütötték és rúgták, miközben pénzt követeltek tőle. Az elkövetők kitartóan verték áldozatukat, majd a fiatalkorú a szobában kutatva megtalálta a férfi pénztárcáját, amiből kivett 10 000 forintot.

Ez idő alatt a sértett kimenekült az udvarra, ahová a támadók követték, és tovább ütlegelték, miközben felszólították, hogy adja át a mobiltelefonját. A férfi ennek nem tett eleget, az udvaron segítségért kiáltozott, közben a fiatalkorú visszaszaladt a lakásba, és onnan üdítőt és édességet vett el, majd mindketten elszaladtak.

A vádlottak a pénz és az élelmiszer ellopásával közel 13 000 forint kárt okoztak, amely részben megtérült.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek. 

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat, utóbbi cselekményt a fiatalkorú elkövető tettesként, míg társa bűnsegédként követett el.

A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Debreceni Járásbíróság a fiatalkorú vádlottat fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg felnőttkorú vádlott-társa vonatkozásában indítványozta, hogy őt börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül szintén tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !