Két rendőrt ütött meg egy férfi Bács-Kiskunban

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járásbíróságon egy férfival szemben, aki rátámadt az intézkedő rendőrökre.

A vád szerint szabálysértés miatt a férfi elővezetését rendelték el, ezért rendőrök jelentek meg a harmincas évei elején járó férfi Bács-Kiskun vármegyei otthonában. A rendőrök közölték az elővezetés tényét és okát, de a férfi jelezte, hogy nem hajlandó együttműködni. Az elkövető figyelmen kívül hagyta a rendőrök ismételt felszólításait, akik ezért közölték, hogy kényszerítő eszközt fognak alkalmazni. 

Az egyik rendőr meg akarta bilincselni az ágyon fekvő férfit, aki a passzív ellenállással továbbra sem hagyott fel. A vádlott megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, hadonászni-rúgkapálni kezdett, el akarta lökni a járőrt. A bilincselést segítve a rendőrnő lefogta a férfi lábát, aki megrúgta, ezért a nő az ablakpárkánynak esett. Ezután a terhelt két kézzel a fal sarkának lökte az őt megbilincselni próbáló rendőrt. A rendőrnő megpróbálta visszatartani a férfit, aki kirántotta magát a fogásból és elmenekült. 

A férfit rövid időn belül a szemben lévő ingatlan padlásán elfogták.

A rendőrök a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés napján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit és sikeresen indítványozta letartóztatását.

Az ügyészség a vádiratban a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben - halmazati büntetésül -  szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !