Kést szorított barátnője nyakához, majd benzinnel leöntötte a ruháját és meggyújtotta a kegyetlen férfi Balmazújvárosban

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki bosszúból kegyetlen módon akarta megölni a barátnőjét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett Balmazújvárosban, egymáshoz közeli ingatlanban éltek. A sértett házasságban élt, ennek ellenére kapcsolatot létesített a férfival. Az asszony 2022. október 11-én, délután találkozott a vádlottal, és a férfi kérlelte, hogy hagyja el a férjét. A sértet ezt elutasította, ezért a vádlott dühös lett.

Aznap este az asszony az egyik szomszédjához akart átmenni. A vádlott ezt észrevette, odarohant, és a sértettet a torkánál megragadva a saját házába berángatta, közben megfenyegette, hogy ha nem őt választja, felgyújtja. A támadó egy nagyméretű kést a sértett nyakához szegezve többször hangoztatta, hogy megöli. A férfi műanyag flakonból bort öntött a sértett fejére és ruhájára. A rendkívül indulatos elkövető egy 5 literes műanyag kannában lévő motorbenzint a sértett arcára, mellkasára és bal oldalára locsolta, majd egy öngyújtóval a ruhát meggyújtotta. A ruha azonnal lángra kapott, megégett a sértett arca, keze és mellkasa.

Az asszony kirohant a házból, a vizes hordóba tette a karját, majd letépte magáról a felső ruházatot. A vádlott egy rövid ujjú pólót dobott oda a neki, közben megfenyegette, ha el meri mondani bárkinek a történteket, akkor megöli.

A sértett I-II-III. fokú égési sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádirat mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a törvényszék őt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá az elkövetéshez használt, motorbenzint tartalmazó műanyag kannát és a kést kobozza el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !