Futári fizetését kábítószer-kereskedelemmel egészítette ki a kiskunfélegyházi férfi

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kiskunfélegyházán több személy részére is rendszeresen értékesített marihuánát, valamint exstasy tablettákat. A vádlott az értékesítés céljából megvásárolt kábítószereket egy városszéli erdőben kialakított veremben tárolta, illetve annak közelében kannabisz palántákat is nevelt. 

A vádirat szerint az elkövetés idején futárként dolgozó kiskunfélegyházi férfi 2022. év végén elhatározta, hogy jövedelme kiegészítéseként kábítószert fog árulni ismerősei részére. A drogot egy interneten megismert férfitól szerezte be Kecskeméten. A vádlott a megvásárolt kábítószereket egy Kiskunfélegyháza külterületén lévő erdőben kialakított verembe rejtette el. Itt tárolta a drog értékesítése során használt mérleget és csomagoló anyagokat is. A férfi a rejtekhely közelében cserepekben 21 tő kannabisz palántát is nevelgetett.

A vádlott elfogásáig 6 ismerősének heti rendszerességgel adott el marihuánát, kettőjüknek a marihuána mellett alkalmanként extasy tablettákat is értékesített. A férfi a kábítószerek értékesítéséből közel másfél millió forintos bevételre tett szert.

A kiskunfélegyházi rendőrök a férfit 2023. augusztus 10. napján elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták a rejtekhelyen tárolt kábítószereket és a kannabisz palántákat.

Az ügyészség a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a bűnös úton megszerzett teljes vagyon erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !