Figyelmetlenség vezetett tragédiához az M3-as autópályán

Egy kisteherautó az Az M3-as autópályán, Hajdúböszörmény térségben közlekedett, amikor egy kamion előzésébe kezdett. A manővert sikeresen végrehajtotta, majd visszasorolt a külső sávba, ahol későn vette észre, hogy forgalmi okból állnak az előtte lévő gépjárművek. A sofőr próbálta elkerülni az ütközést, fékezett, azonban a kisteherautó jobb elejével nekiütközött az előtte álló kamion pótkocsijának, majd továbbsodródott és másik két járművel is összeütközött érintőlegesen.

A kisteherautó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett, utasa viszont a helyszínen életét vesztette - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, majd a baleset vizsgálatába kezdtek és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves férfit. A román állampolgár elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott nyomozást, a rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !