Fémcsöveket, késeket és a kalapácsot dobott egymás felé két társaság Kőbányán

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, illetve csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat 5 személlyel szemben, akik a X. kerületben verekedtek össze.

A vádirat  szerint 2 férfi és 1 nő egy kőbányai parkolóban álló személygépkocsiban lakott. A trió szóváltásba keveredett a gépkocsi mellett elhaladó 2 férfival, az ügy további vádlottjaival.

A szóváltás hamarosan lökdösődéssé, dulakodássá fajult, majd a felek egymást a kezük ügyébe került késekkel, fémcsövekkel és kalapáccsal fenyegették meg. Ezután az elkövetők az eszközöket egymás felé dobták, sérülést azonban nem okoztak egymásnak.

A dulakodás során a háromfős társaság egyik tagja, egy 31 éves férfi a másik társaság egyik tagját ököllel fejen ütötte, aki ettől a földre esett és életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

Ezután a háromfős társaság sietve elhagyta a helyszínt, a másik két férfi azonban követte őket és egy étterem előtt a korábban elesett férfi társa folytatta a verekedést. Egy üveget dobott a másik társaság felé, egyiküket az étterem előtt kirakott asztalok és székek közé lökte, és a nőt is bántalmazta.

A konfliktusnak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A főügyészség a 31 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a többi vádlottat csoportosan, felfegyverkezve, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettével vádolta.

A főügyészség a 31 éves férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, az egyik garázda ellen – aki előélete miatt többszörös visszaesőnek minősül – fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A másik három vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés az ügyészségi indítvány.

Jelenleg a 31 éves férfi és 2 másik vádlott társa a más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !