Feljelenti a kormány a SPAR-t

A nemzetgazdasági miniszter egy sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, miszerint a kormány feljelenti-e a SPAR-t, közölte: az ügyben jogi lépések lesznek, az igazságügyi tárca fog eljárni. “A jogi lépések nem megkerülhetőek” - fogalmazott Nagy Márton.

A miniszter az ATV kérdésére, hogy az osztrák anyacéget fogják-e jogi úton megtámadni, nem pedig a SPAR Magyarországot, azt mondta: “több szinten történt sértő állítás”.

A SPAR vezérigazgatója egy interjúban nemrég arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, de panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

Nagy Márton az ATV kérdésére egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta: "Ha valaki kardot ránt és el kezd kaszabolni, annak következménye van". Racionális viselkedés, hogy nem marad itt Magyarországon hosszú távon a SPAR, ilyen mély veszteség mellett. Utána a Világgazdaság azt írta megbízható források alapján, hogy a kormány pert fontolgat a SPAR-ral szemben. 

Az EU elfogadta a kiskereskedelmi különadót, a magyar kormánynak adott igazat korábban. Az Európai Bizottság egyelőre azt vizsgálja a panaszlevél kapcsán, hogy indítson-e vizsgálatot - mondta Nagy Márton az ATV kérdésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !