Elsőfokú ítélet született Szolnokon a milliomos drogkereskedő testvérpár ügyében

A Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott annak a testvérpárnak és két társuknak a büntetőügyében, akik 2020. májusáig éveken át kábítószerrel, új pszichoaktív anyaggal és gyógyszerbehozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerekkel kereskedtek Szolnokon és a környező településeken. A termékpalettájuk színes volt. „Kréta”, „barna kenyér”, „kristály”, „cukor”, „tejföl”, „sör”, „leves”, „orros”, „zöldség”, „gyros”, „füstös”, „sp”, „kerek”, „kicsi”, „speed” és „Kamagra” fantázianevű szereket kínáltak ügyfeleiknek, amiből a két fivér meggazdagodott.  

Több száz milliós bevételükből fényűző luxusban éltek. Drága utazásokon vettek részt, értékes autókat és aranyékszereket vásároltak, és az otthonukban több mint 200 millió forint és több ezer euro készpénzt halmoztak fel, az idősebb testvér garázsában két engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket is találtak a rendőrök. 

Az ügyben 2022. április 22-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 20 tárgyalást tartott, és az utolsón, 2024. április 19-én ítéletet hozott. 

Az ügy elsőrendű vádlottját, az irányító szerepet betöltő fiatalabb testvért társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem, társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. 

Bátyját, a másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem, társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. 

Társaikat, az ügy harmad- és negyedrendű vádlottját pedig egyaránt kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért előbbit 10 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, míg utóbbit 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A döntés egyik vádlott vonatkozásában sem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlottak és védőik azonban elsődlegesen eltérő jogi minősítés és részben felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !