Életfogytiglant is kaphat a fél kilónyi kokainnal és amfetaminnal lebukó tatai férfi

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki több mint fél kilogramm kokain és amfetamin tartalmú port tartott tatai otthonában, hogy azt továbbértékesítse.

A vádirat szerint a férfi 2022. január 24. napját megelőzően ismeretlenül maradt személytől kokain és amfetamin tartalmú anyagot szerzett meg, azért, hogy azt  mások részére rendszeresen értékesítse. 

Az elkövető a kábítószer egy részét kisebb adagokra osztva önzáró műanyag tasakokba csomagolta, másik részét nagyobb adagokban otthona hűtőszekrényének mélyhűtő részében valamint a kamrában helyezte el.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt  kábítószert és az elkövetéshez használt darálót, mérlegeket, koffeint és műanyag tasakokat kobozza el, valamint rendeljen el vagyonelkobzást a tőle lefoglalt 5 millió forintra.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét a Büntető Törvénykönyv öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !