Egy liter tejért, 10 db tojásért és 15 db macskaeledelért öltek meg majdnem egy 87 éves férfit egy Győr-Moson-Sopron vármegyei faluban

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy liter tejért, 10 db tojásért és 15 db aszpikos macskaeledelért egy sodrófával olyan kitartóan bántalmazott egy idős embert, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirati tényállás szerint a férfi egy Győr-Moson-Sopron vármegyei faluban ismerőse, egy 87 éves férfi családi házának kamrájába bement, míg az idős férfi a kertben dolgozott. Az elkövető összekészített 15 tasak macskaeledelt, 10 tojást és egy liter tejet lopási szándékkal. A sértett észlelte az elkövető jelenlétét, odament hozzá, és az összekészített tárgyaknak a helyére, a kamrába való visszatételére szólította fel. Ezt a sértett ellenőrizte, majd visszament az udvarra.

A vádlott azért, hogy a kiszemelt tárgyakat mégis elvegye, a kamrában magához vett egy sodrófát, azzal a nagyothalló sértett után ment, és a neki hátat fordító áldozatot a fején megütötte. A sértett az ütéstől a földre került, segítségért kiabált, de az elkövető a fején tovább ütlegelte. A kiabálásra egy utcában lakó hölgy figyelt fel, átment a sértetthez, és látva a bántalmazást, azonnal annak abbahagyására szólította fel az elkövetőt, aki erre nemet mondott. A nő hazafutott és értesítette a rendőrséget, majd az elkövetőt elfogták.

A bántalmazás következtében – mely alkalmas volt az élet kioltására - a sértettnél számos sérülés keletkezett, melyek egy része életveszélyes volt. A sértett a kórházi kezelését követően soha többé nem tudta önmagát ellátni, négy hónappal később pedig sorsszerű megbetegedéseivel összefüggésben - melyeket a bántalmazás sérülései súlyosbítottak - elhunyt.

A főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő elkövetőt nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Az ügyészség mértékes indítványa a bűncselekmény beismerésére nézve – egyebek mellett - 14 év fegyházbüntetés.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !