Egy félreértés miatt akart embert ölni egy férfi Vámospércsen: azt hitte, kinevetik

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azt hitte, hogy a sértett és barátai rajta nevetnek és ezért a férfit le akarta szúrni.

A vádirat szerint a férfi egyedül tartózkodott Vámospércs egyik forgalmas utcáján lévő zebránál. Ugyanekkor a gyalogos-átkelőhely másik oldalán várakozott a sértett és két barátja, akik munkából hazafelé tartva jókedvűen beszélgettek a munkahelyükön aznap történtekről.

A vádlott azonban úgy gondolta, hogy rajta nevetnek, ezért ideges lett és már a zebránál állva provokatív testtartással várta, hogy elinduljon felé a társaság. Miután a zebrán haladva találkoztak, a férfi kötekedni kezdett a sértettel, majd őt tenyérrel arcon ütötte.

A sértett és barátai ezt követően folytatták útjukat, azonban a vádlott felhergelte magát és a sértett után kiabált, hogy meg fog halni, majd utána is ment, megpróbálta őt a mellkasán megrúgni, azonban a sértett ezt elhárította. Ekkor a vádlott hirtelen elővett egy 12 cm pengehosszúságú kést és azzal a sértett feje és felsőteste irányába szúrt, azonban a sértett védekezésként maga elé emelte a jobb kezét. Ennek következtében a vádlott támadása a sértett jobb alkarján horzsolásos sérülést okozott.

A közelben lévő élelmiszerüzletben tartózkodók akadályozták meg a további bántalmazást, míg a vádlott a kést eldobta és elmenekült a helyszínről.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövető ölésre irányuló kijelentésére, az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra, fennállt a reális esélye a halálos eredmény bekövetkezésének, amely a sértett védekező magatartása miatt maradt el.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésén beismeri a vádiratban foglaltak szerint a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 5 év 6 hónap börtönbüntetés és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott, valamint az elkövetéshez használt kés elkobzását.

Az ügyben a Debreceni Törvényszék dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !