Egy 40 éves nő terítette a drogot Salgótarjánban

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai kutatást tartottak abban a városi családi házban, ahol a gyanú szerint egy 40 éves nő másfél éve árusít új pszichoaktív anyagot helyieknek. Az ingatlanban kollégáink barnás színű anyagot foglaltak le, amelyet az igazságügyi szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A nő üzletelését alátámasztja, hogy a vevők ellen indult eljárásba bevont szakértők megállapították, a vásárlók szervezetében kimutatott hatóanyag és az egyes fogyasztóknál megtalált drog megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

A nyomozók a nő lakóhelyén vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat – hangprojektort, televíziókat, szerszámgépeket – foglaltak le.

A nő a felelős állattartás szabályait is figyelmen kívül hagyta, ugyanis a rendőrök az esős, hidegebb időben az udvaron egy kutyát találtak, összegömbölyödve feküdt a földön. Esélye sem volt az eső elől fedett helyre húzódni, ugyanis 1,5 méteres lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz. Az egyenruhások az ebet alultáplált, elhanyagolt, legyengült állapotban találták meg, illetve a fején több kezeletlen, elfertőződött sérülés is volt. A rendőrök intézkedtek annak érdekében, hogy a kutya biztonságos helyre kerüljön, és átadták az állatvédő szervezet képviselőjének.

A salgótarjáni nyomozók előállították a 40 éves salgótarjáni lakost, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !