Börtön helyett fegyházban kell letöltenie büntetését a munkások közé hajtó szabolcsi autósnak

Börtön helyett fegyházban kell letöltenie öt év szabadságvesztés büntetését annak az autósnak, aki szándékosan munkások közé hajtott egy szabolcsi kisvárosban - tájékoztatta a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletéről a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-t.

Fórizs Ildikó felidézte: első fokon a Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltása ítélte, valamint hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Hozzátette: az ítélőtábla Háger Tamás vezette tanácsa a szabadságvesztés végrehajtási fokozatában változtatta meg az elsőfokú ítéletet. A vádlott büntetését fegyházban rendelte végrehajtani, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A tényállás szerint egy szabolcsi kisvárosban 2020 decemberében egy reggel az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alkalmazásában álló sértettek a hulladékszállító teherautóval munkájukat végezték.

A szemétszállítóval szemközti sávban haladt a vádlott, aki annak érdekében, hogy a sértett az úttesten áthúzhassa a kukát, lefékezte autóját. A gesztust értékelve a sértett odaintett neki, ám a vádlott a jelzést félreértette, bántó szándékot vélt felfedezni benne. A vádlott kiszállt a kocsijából, a sértettet földre vitte, több alkalommal megütötte, ezt követően a helyszínről elhajtott.

Miközben a sértett és társai telefonon rendőri segítséget kértek, a vádlott gépkocsival visszatért, és 30-35 kilométeres óránkénti sebességgel haladva, az út mentén, a kukásautó mögött várakozó négy személyre rántotta a kormányt.

Közülük hármat álló helyzetben elütött, míg egynek sikerült a kocsi elől elugrania. A három sértett ugyan nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a súlyosabb, akár halálos kimenetel csak a vastag, télies ruházatuk miatt és a szerencsének köszönhetően maradt el - állapította meg a bíróság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !