„A benzinnek ára van, kislány” - Ittas lányt próbált megerőszakolni két férfi Debrecenben

Előkészítő ülést tartott a Debreceni Járásbíróság annak a két, jelenleg letartóztatásban lévő vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén az elsőrendű vádlott vonatkozásában nem, a másodrendű vádlottal szemben azonban mértékes indítványt tett – esetében 5 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés – a büntetés tartamára vonatkozóan. 

Az előkészítő ülésen a másodrendű vádlott tagadta a cselekmény elkövetését, míg társa a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogukról azonban nem mondtak le, ezért a bíró az ügyet tárgyalásra utalta.

A vádirat lényege szerint a vádlottak Hencidáról utaztak Debrecenbe azért, hogy szórakozzanak. A két vádlott már ittas állapotban érkezett meg a megyeszékhelyre, ahol különböző szórakozóhelyekre betértek. A két férfi a hajnali órákban, 3 és 4 óra között a Piac utcán lévő egyik szórakozóhely előtt megismerkedett a sértettel és annak barátnőjével. Az elsőrendű vádlott kihasználta a sértett ittas állapotát, a lányt karon fogva elkísérte a Blaháné utcáig, miközben a másodrendű vádlott elől mutatta az utat. A vádlottak arra hivatkoztak, hogy a lányt autóval hazaviszik – fogalmaz a vád. 

Az egyik társasház előtt a sértett megállt, mert rosszul lett, ekkor a vádlottak mellé álltak, majd kis idő múlva a másodrendű vádlott kijelentette, hogy „a benzinnek ára van, kislány”. A két vádlott együtt megragadta a lányt, akit megemeltek és bedobták a lépcső mögötti füves területre. A másodrendű vádlott a fejénél térdelve befogta a sértett száját, eközben az elsőrendű rendű vádlott lehúzta a sértett nadrágját, bugyiját, majd a nemi szervét fogdosta. A fiatal lány kiabált és rugdosott, melyen a vádlottak csak nevettek. A sértett erőteljes ellenállásának hatására ezt követően a másodrendű vádlott felugrott, a sértett mellett lévő táskát a benne lévő tárgyakkal együtt felkapta és elszaladt. Ezt követően társa elengedte a sértettet és követte a másodrendű vádlottat. A vádlottak a szexuális erőszak hatása alatt álló sértettől eltulajdonított táskát átvizsgálták, amelyben sminkeléshez használható eszközöket, illatszereket, bankkártyát és más személyi okmányokat találtak, amiket a közeli cukrászda mellett eldobtak.

A büntetőeljárás 2024. május 30-án tárgyalással folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !