11 év fegyházbüntetésre ítélték az ápolónőt, aki a gyöngyösi kórházban próbálta megölni az édesanyját

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen az anyját megölni készülő ápolónőt, a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet - tájékoztatta a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-t.

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, az első fokon eljáró Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte.

A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára - jelezte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, oda, ahol a lánya nővérként dolgozott.

A vádlott 2021 szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértett gyógyszereit, hogy ezzel halálát okozza.

A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg. (Fotó: Vajda János / MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !