Tömött szatyrokkal, de fizetés nélkül távoztak az áruházból, videón a tolvajok

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat egy nővel és egy férfival szemben. Az elkövetők néhány hónap leforgása alatt összesen közel százhetvenezer forinttal károsítottak meg kaposvári áruházakat.

A vád szerint a húszas éveiben járó nő és az élettársa 2023 júniusában közösen loptak ruhadarabokat úgy, hogy azokról a próbafülkében letépték az áruvédelmi eszközt. Nem sokkal később többször is megjelentek ugyanazon élelmiszer-üzletlánc különböző kaposvári áruházaiban, ahol élelmiszereket, kozmetikumokat és mosószereket rejtettek a náluk lévő táskákba, majd azok kifizetése nélkül, egyszerűen csak kisétáltak az üzletből.

Egy másik esetben a nő a vásárlótérben telepakolt szatyrát a bejáratnál található forgókapu alatt, a lábával lökte ki a közelben várakozó élettársának, aki azt magához véve sietősen távozott a helyszínről. Mivel a biztonsági kamerák minden lopást rögzítettek, a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőket.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben azzal, hogy a bíróság egyúttal az ellopott termékek árának megfizetésére is kötelezze az elkövetőket.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !