Több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okozó bűnbandára csapott le a NAV

Költségvetési csalás miatt hallgatták ki egy több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda irányítóját - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövetői kör - külföldi gazdasági társaságok mögé rejtve - mintegy 1,5 milliárd forint értékű számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, számítógépes perifériákat értékesített webáruházon keresztül Magyarországra.

Folyamatosan cserélődő belföldi és közösségi gazdasági társaságokból álló számlázási láncolatot hoztak létre adófizetési kötelezettségük elkerülésére, és így elérték, hogy versenytársaiknál jóval kedvezőbb áron kínálhassák a termékeket.

A NAV pénzügyi nyomozói összehangolt akciót tartottak egy időben 10 helyszínen, több mint 200 millió forint értékben bankszámlát, ingatlant vettek zár alá, továbbá gépkocsikat foglaltak le.

Az elkövetői kör irányítóját, egy Pest vármegyei férfit költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a pénzügyőrök. A nyomozás jelenleg is folyamatban van - írta a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !