Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a pénzéért megölte a munkatársát Budapesten

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a pénzéért megölte a munkatársát. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozta.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az elkövető egy budapesti munkahelyen ismerkedett meg a férfi munkatársával, akitől rendszeresen kért kölcsön.

Az elkövető 2021. december 22-én, egy munkahelyi rendezvényen megbeszélte a sértettel, hogy december 27-én megint találkoznak. A férfi tudta, hogy a sértett 4 000 000 forint készpénzt örökölt, ezért elhatározta, hogy pénzének és egyéb értékeinek a megszerzése érdekében megöli.

A sértett a terhelt jelenlétében 2021. december 27-én, este, Budapesten - abban a tudatban, hogy a terhelttel össze fognak költözni és szállásdíjat kell fizetnie – egy bankautomatából 144 000 forintot vett fel. Ezután a férfiak autóbusszal Budapest XXII. kerületébe utaztak egy munkásszálló közelébe. A terhelt a munkatársát a Duna parthoz csalta, majd egy bőr övvel addig fojtotta, amíg eszméletét vesztette. A támadó elvette a sértett készpénzét és laptopját, majd az áldozat telefonjáról a közöttük folyt üzenetváltást letörölte, a készüléket a folyóba dobta. A férfi a sértettet a folyóba gurította - aki ott megfulladt –, majd távozott.

A Fővárosi Törvényszék a férfit minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. 

Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért, míg védője az emberölés eltérő minősítéséért és enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához továbbított indítványával, a kiszabott büntetés helybenhagyását kezdeményezte.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Helybenhagyás esetén külön eljárásban, 40 év szabadságvesztés büntetés kitöltését követően vizsgálják majd felül a férfi fogvatartását. (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !