Sorban foglalják le a gyorshajtók autóit Ausztriában

Jelentősen szigorításokat vezettek be Ausztriában. Március 1-től az új szabályok értelmében, aki lakott területen belül 80 km/órával, lakott területen kívül pedig 90 km/órával túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják, sőt el is árverezhetik az autóját. Ha felmerül a közúti versenyzés gyanúja, a lefoglalás és árverezés már lakott területen belüli 60 km/órás sebességtúllépés esetén is lehetséges - írta a Vezess.hu.

Az új szabályok szigorú alkalmazására már volt példa az osztrák rendőrség részéről. Például Bécs Josefstadt kerületében egy autó lakott területen belül 114 km/órás sebességgel száguldott át az 50 km/órás zónán, ami miatt az autót lefoglalták. Egy másik esetben, Alsó-Ausztriában egy sofőr 178 km/órás sebességgel hajtott a 100 km/órás szakaszon, ami szintén az autó lefoglalásához és a jogosítványának bevételéhez vezetett.

Az új szabályok bevezetésével kapcsolatos hatékonyságról és a gyorshajtók számának csökkenéséről még nincsenek hivatalos statisztikák. Az osztrák rendőrség ugyanakkor folyamatosan beszámol az ilyen jellegű esetekről.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !