Pénzt követelt Kanadában élő ismerősétől egy nógrádi férfi, majd amikor nem kapott, egy fejszével szétverte annak diósjenői házát

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki pénzt követelt Kanadában élő ismerősétől, majd amikor nem kapott, egy fejszével szétverte annak diósjenői házát.

A vádirat szerint a férfi egy internetes üzenetküldő alkalmazásban azt követelte a tengeren túl élő régi haragosától, hogy azonnal küldjön neki 1000 dollárt, mert ha nem, bemegy az itthoni házába és azt szétveri. A Kanadában élő nő nem volt hajlandó utalni, ezért a vádlott egy baltával betört annak lakatlan diósjenői házába, ott szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket.

Mivel a nő nem teljesítette a vádlott követelését, ezért a járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálás vétségével vádolta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a több százezer forintos bűnügyi költség megfizettetését és a sértettnek okozott közel 900 000 forintos kár megtérítését is indítványozta. A büntetőügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Az árammérő órák megrongálása miatt a nyomozó hatóság szabálysértési feljelentést is tett a vádlott ellen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !