Lakásukban és egy hotelszobában is kábítószert tároltak a budapesti dílerek

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három budapesti kábítószer-kereskedővel szemben, akik lakásukban és egy hotelszobában is tároltak kábítószert. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre.

A vádirat lényege szerint a vádlottak közül egy férfi és egy nő párkapcsolatban éltek, majd a kapcsolatuk megromlását követően is együtt laktak egy XIV. kerületi lakásban. A férfi egy másik férfival együtt nagy mennyiségben szerzett be különféle kábítószereket – elsősorban MDMA-t és amfetamint – és azt Budapest területén nagy- és kiskereskedelmi mennyiségekben értékesítette, mely tevékenységbe a nő is bekapcsolódott. A trió feladatmegosztása változó volt. Attól függően, hogy melyikük tudott éppen beszerezni kábítószert, egymástól is vásároltak, azért, hogy azt saját vevőik részére tovább értékesítsék, emellett egymástól függetlenül is árusították a drogot.

A rendőrség rajtaütött az elkövetőkön a zuglói lakásban és a másik férfi VI. kerületi tartózkodási helyén, amely egy hotelszoba volt. Ennek során a lakásból többek között számzáras széfbe, pénzkazettába és a fagyasztóba rejtve – jelentős mennyiségű – több mint 1000 darab MDMA-tartalmú extasy tablettát, közel fél kiló amfetamint, valamint marihuánát, hasisgyantát, pszichoaktív anyagot és több millió forintot foglaltak le. A hotelszobában elfogott férfinál is volt kábítószer és közel 200 ezer forint készpénz.

A Fővárosi Főügyészség a három terheltet társtettesként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, a zuglói vádlottakat továbbá társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja, és velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a két férfi ellen vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !