Kiabál a gyerekekkel, és rossz miatta a hangulat - Bepanaszolták a szülők az ercsi óvoda vezetőjét, aki szerint csak le akarják járatni

Huszonöt éve óvónő, ebből tizenöt évig az ercsi Hétszínvirág óvodát vezette. Pár napja a város polgármestere a munkahelyén kereste meg. 

"Hétfőn kaptam egy felfüggesztést a polgármester úrtól, miszerint a vezetői módszereimet és a gyermekekkel való bánásmódomat sérelmezik" – fogalmazott az RTL Híradónak Ábrahám Gabriella. Az igazgatónő azt állítja, nem mondták meg neki, hogy pontosan miben hibázhatott. Április 10-ig be sem mehet az óvodába. Szerinte eddig senki sem panaszkodott rá.

Az RTL Híradó birtokába jutott a határozat, amely szerint az óvodavezető egyik volt kollégája és több szülő tett panaszt. A hvg.hu úgy tudja, már volt probléma a pedagógussal, a jelenlegi botrányt pedig egy állítólagos bántalmazási ügy robbantotta ki. 

A panaszkodók szerint az igazgató gyakran beráncigálja az irodájába azokat a gyerekeket, akikkel megítélése szerint probléma van, egy kisfiúval többször is megtette ezt. Erről hangfelvétel is készülhetett, és ezzel fordultak a szülők az önkormányzathoz. 

Az RTL Híradó megkeresésére Szabó Tamás polgármester közleményt küldött, amelyben elismerte, hogy vizsgálat indult, de a részletekről nem osztott meg semmit, így azt sem tudni, hogy valóban van-e ilyen hangfelvétel. Az igazgató azt állítja, hogy le akarják járatni, és ellehetetlenítenék, hogy pályázzon az óvodavezetői posztra. A pedagógus azt mondja, nagyon megviselték a történtek.

Ügyvédje szerint a határozatot megtámadják a bíróságon, mert a felfüggesztés miatt jelentős kár is érheti a védencét. Az Óvodapedagógusok szakmai szervezetének elnöke szerint egy ilyen eljárásnak szigorú szabályai vannak. 


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !