Kanyarban előzött, halálos balesetet okozott egy idős férfi Létavértes és Debrecen között

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a többszörös KRESZ szabályszegése következtében az autó utasa életét vesztette.

A vádirat szerint az idős férfi Létavértes felől Debrecen felé közlekedett, ahol az utat szegélyező sűrű fasor árnyéka kissé korlátozta az észlelhetőséget. Az autó jobb hátsó ülésén a sértett utazott, aki nem csatolta be a biztonsági övét. 

A vádlott a megengedett sebességet túllépve közlekedett, majd egy jobbra ívelő útkanyarulat előtt előzni kezdett. Amikor a kanyar ívében haladt, észrevette a vele szemben közlekedő és közel járó autót, ezért hirtelen fékezett és visszatért a jobb oldali forgalmi sávba. A nagy sebességgel végrehajtott közlekedési manőver folytán lehaladt az útpadkára, de megpróbált ellenkormányozni, azonban elvesztette uralmát az autó felett, amely sodródva visszatért az úttestre, majd onnan lehaladt a bal oldali forgalmi sáv melletti árokba és ott egy fának csapódott.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően aznap életét vesztette.

A férfi többszörös KRESZ szabályszegésének eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !