Gázszerelőnek kiadva magát csalt ki százezreket egy fiatal budapesti férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló iratok alapján a gyanúsított 2024. január 14-március 10. közötti időszakban álnéven négy különböző alkalommal jelentkezett internetes hirdetésekre, hogy a sértettek gázkazánját megjavítsa. A gyanúsított a jelentkezéseket követően gázszerelőnek kiadva magát megjelent a sértettek ingatlanában, majd velük szóbeli megállapodást kötött, hogy – esetenként eltérően – 100 000-127 000 forint készpénz ellenében megjavítja a gázkazánt. A gyanúsított később azt állította a sértetteknek, hogy a javítást elvégezte, annak ellenértékét átvette, majd számlát is ígért, bizonyos esetben adott is, azonban ténylegesen nem javította meg a gázkazánokat, azzal csak hitegette a sértetteket, majd elérhetetlenné vált.

Egy esetben a gyanúsított az egyik sértettnek 392 000 forintról adott számlát, amely összeget anyagdíjként kért el, a sértett át is adott 390 000 forintot, azonban ezt követően nem jelent meg a gyanúsított, a vállalt anyagbeszerzést és szerelési munkálatokat nem végezte el, azzal csak hitegette a sértettet, illetve a sértett pénzét sem adta vissza. Egy másik esetben a szükséges alkatrészek beszerzésének díjaként 270 000 forintot jelölt meg, majd egy ismeretlen személy is telefonon keresztül beszélt a sértettel, aki a gyanúsított kollégájának adta ki magát, és arra kérte a sértettet, hogy utaljon neki 60 000 forintot, ezért a sértett előlegként 25 000 forintot átutalt. A gyanúsított azonban ezt követően a vállalt anyagbeszerzést és szerelési munkálatokat nem végezte el, a sértett pénzét nem adta vissza, és ebben az esetben is elérhetetlenné vált.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében rendelte el.

A végzés ellen a gyanúsított védője jelentett be fellebbezést, így a végzés nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !