Fennakadt a síneken egy autó Almásfüzitőnél, a mozdonyvezető hiába fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést

Közérdekű üzem működése gondatlan megzavarása vétsége és a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy sofőrrel  szemben. A férfi a vasúti átjáróban letért az úttestről, emiatt a személygépkocsija a síneken fennakadt. 

A vádirat szerint a férfi Almásfüzitőn kívül nem a látási viszonyoknak megfelelően, és nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, emiatt a vasúti átjáróban letért az úttestről. A férfi a járművel áthajtott az első sínpáron, ám a sínpárok közötti köves területen a gépkocsi bal oldali első része a középső sínpár fölé nyúlva a vágányon elakadt. Eközben a vasúti átjáró irányába szabályosan, mintegy 90 km/óra sebességgel érkezett egy tehervonat. Az elkövető a gépkocsiból kiszállt, és lámpával a vonatnak jelzett. A mozdonyvezető fékezett, azonban a mozdonnyal az autónak ütközött.

A baleset miatt öt személyvonat szenvedett jelentős késést, a részlegesen és teljesen kimaradt vonatok esetében az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A baleset 14 személyvonat közlekedését befolyásolta, amelyből 8 személyvonat összesen 641 percet késett, és a késések 285 fő utast érintettek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint véglegesen tiltsa el a közúti járművezetéstől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !