Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt a várpalotai nőt, akinek ötéves nevelt gyermekét fémlánccal felakasztva találták

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a várpalotai nőt, akinek ötéves nevelt gyermekét fémlánccal felakasztva találták - közölte a Veszprémi Törvényszék pénteken honlapján.

Az 56 éves várpalotai nő nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban állt és három sajátos nevelési igényű (9 éves, 8 éves, 5 éves) fiút nevelt.

Tavaly március 13-án valamennyien otthon voltak. A két nagyobb gyerek a nappaliban videófelvételeket nézett, a legkisebb pedig a gyerekszobába ment játszani, ahova magával vitt a konyhaszekrény fiókjából egy fémláncot két lakattal és az azokhoz tartozó kulcsokkal.

Az egyik nagyobb fiú korábban többször játszott úgy, hogy különböző tárgyakat tekert a saját és a kiskorú sértett nyakára, például lovacskás játék közben.

Aznap a fémlánc ismeretlen módon és körülmények között az 5 éves kisfiú nyakára került. Amikor a nő később belépett a belső szobába, a kisfiú az ágy létrájáról felakasztva lógott és nem mutatott életjeleket. A nevelőszülő megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült; a gyermek életét a helyszínre kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

A nő ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt folyt büntetőeljárás. A törvényszék az előkészítő ülésen - figyelemmel arra, hogy a vádlott beismerte felelősségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról - egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki rá. Az ítélet jogerős.

A bíróság szerint a nő megszegte az objektív gondossági kötelességét, nem látta előre, hogy a lánc és a lakatok hozzáférhető helyen hagyása milyen veszélyeket rejt magában.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !