Eltiltás hatálya alatt ült volán mögé a mátraverebélyi férfi, azonban ez még csak a kisebbik gond volt

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a város belterületén, a Könyves Kálmán úton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak 26 éves sofőrjét. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi úgy vett részt a közlekedésben, hogy a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, azonban ez még csak a kisebbik gond volt. 

A rendőrség közleménye szerint az autó és a férfi ruháinak átvizsgálása során az egyenruhások összesen 14 kis, alufóliás csomagot, továbbá egy darab barna anyagmaradvánnyal szennyezett szívószálat találtak. Azonnal felmerült annak a gyanúja, hogy a pakkok tiltott szert tartalmaznak. Azok kibontása után a hatóság tagjai fehér, kristályos, droggyanús anyagra leltek, amely a bűnügyi technikus által elvégzett gyorsteszten metadonra pozitív jelzést mutatott. A gyanú be is igazolódott, ugyanis a férfinál talált bruttó 24,5 gramm anyag kábítószernek minősül.

A hatóság tagjai a kristályos port tartalmazó pakkokat és a szívószálat lefoglalták, és előállították a mátraverebélyi lakost a rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !