Elfogyott a pénz házépítésre, elkezdett drogot árulni egy budai család

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy család négy tagja ellen, akik Budapesten és Érden árultak többféle drogot - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A vádirat szerint két fivér és egyikük felesége fel akart építeni egy ikerházat, amihez közösen megvásároltak egy építési telket. A házzal kapcsolatos költségek folyamatos fedezésére már nem volt elég a törvényes jövedelmük, ezért 2021 októberétől kábítószerrel kezdtek kereskedni.

Azt írták, az egyik fivér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben többféle kábítószert - marihuánát, amfetamint, MDMA tartalmú ecstasy tablettát, mefedront, kokaint - szerzett be, ezeket a felesége mérte le és adagolta ki egy XXII. kerületi lakásban. A kereslet bővülésével kibéreltek egy közeli garázst is, ahol férje távollétében, a feleség bonyolította le az adásvételeket. Az értékesítésbe bevonták a fivérek apját is, aki Érden árulta a kábítószereket - ismertette a főügyészség.

Az elkövetőket 2022. június 21-én éjszaka a kábítószer-bűnözés elleni rendőrök összehangolt akcióban elfogták, és lefoglalták a jelentős mennyiség alsó határát csaknem nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, az annak méréséhez, csomagolásához, tárolásához használt mérlegeket, fóliázógépet, tasakokat, fóliákat, valamint 9 millió forintot és mintegy 23 ezer eurót.

A Fővárosi Főügyészség a négy terheltet jelentős mennyiségű kábítószer társtettesként elkövetett kereskedelmével vádolja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !