Életet mentettek a tatabányai rendőrök

Este hat óra múlt néhány perccel, amikor bejelentés érkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságra, hogy egy férfi a tatabányai vasútállomás 4-es peronján a vonat alá esett, és a szerelvény elgázolta őt. A rendőrök hét perc múlva a helyszínre értek - írta a Zsaru Magazin.

Kuglics Dávid őrmester, a Tatabányai Rendőrkapitányság járőre éppen valakit előállított, amikor ez a bizonyos hívás érkezett. Nem is tétovázott, az aktuális munkát kollégáival villámgyorsan átszervezték. Majd magához vette a Police Medic-táskáját, és csatlakoztak hozzá Fazekas Ádám és Bakó Lili őrmesterek, valamennyien elvégezték a Police Medicet. Azonnal autóba ültek, és megkülönböztető jelzéssel a helyszínre száguldottak.

"Elsőként érkeztünk a vasútállomásra, felszaladtunk a peronra, és odafutottunk, ahol az emberek álltak. Ijesztő látvány tárult elénk: a szerelvényt természetesen már odébb vitték vagy száz méterrel, a vonatbaleset áldozata pedig a sínek között feküdt, a jobb lába tőle kicsit távolabb. Szerencsére az áldozat adott életjeleket, mi villámgyorsan elkezdtük szétbontani a ruháját, a csonkolt végtag masszívan vérzett, ezért azonnal ráraktuk az érszorítót a vérzés elállítása érdekében, továbbá izolációs fóliával takartuk be, biztosítva ezzel a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig. Amikor aztán pillanatokkal később megérkezett a mentőszolgálat, akkor a munka nagyját természetesen ők vették át, mi csak segítettünk nekik. Ha ebben a helyzetben lehet ilyet mondani: szerencsére más, jelentős sérülést nem találtunk a férfin." - elevenítette fel a történteket Kuglics Dávid.

Kiderült utóbb, hogy a 65 éves férfi a Sopron–Budapest között közlekedő intercityről kívánt szabálytalanul – a vonat indulását követően – leszállni. A mozgó járműről nem tudott lelépni a peronra, így a vonat alá esett. Kérdésre válaszolva Kuglics Dávid elmondta, volt már hasonló helyzetben, amikor néhány hónapja egy idős bácsi vágta fel az ereit, őt is megmentették Police Medic-ismereteikkel. Boross Zoltán László ezredes, Komárom-Esztergom vármegyei rendőrfőkapitány példamutató szolgálatellátásukért elismerésben részesítette Kuglics Dávid, Fazekas Ádám, illetve Bakó Lili őrmestereket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !