Egy hét alatt három mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben Magyarországon

Az elmúlt egy hét alatt három mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben - tudatta az Országos Mentőszolgálat. 

Múlt héten Pest vármegyébe érkeztek a mentők egy beteghez, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rá bajtársainkra. 

Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek az életmentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadott, majd a mentőkre rontott ököllel. 

Kedden Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt, ahol szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket. 

"Bajtársaink minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek. A kiérkező rendőrök segítségét ezúton is köszönjük. Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a bajtársak lélekjelenlétének köszönhető. Az Országos Mentőszolgálat mentálhigiénés csoportja felvette a kapcsolatot az érintett életmentőkkel. Köszönjük bajtársaink áldozatos munkáját, a mentésekben." - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !