Egy bedrogozott hajléktalan férfi minden indok nélkül megkéselt egy nőt Budapesten

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a hajléktalanként élő terhel ismeretlen forrásból beszerzett kábítószert fogyasztott és a szerek hatása alatt céltalanul sétált, amikor meglátta az egyik közeli villamosmegálló felé tartó sértettet. A vádlott a nő után indult és egy időközben elővett késsel a – megálló egyik padján ülő – sértettre támadt. A férfi több alkalommal megszúrta a nőt, aki a védekezése közben a földre esett. Ekkor a terhelt a sértett felé hajolt és több alkalommal újból testszerte megszúrta őt.

A nő kiabálása és védekezése hatására a vádlott néhány perc múlva felhagyott a cselekményével és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel többek között a bántalmazás módjára, a támadott testtájékra és az elkövetés eszközére a sértettnél fennállt a közvetlen életveszélyes sérülés kialakulásának esélye is.

Az ügyészség képviselője a terhelt bűnösségének beismerése esetére 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok előterjesztését követően tárgyalásra utalta az ügyet.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott és védője enyhébb kényszerintézkedésre tett indítványát a bíróság elutasította. E végzést a vádhatóság képviselője tudomásul vette, míg a terhelt és védője fellebbezést jelentett be ellene. A kényszerintézkedésről másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla dönt.

Az eljárás 2024. május 23-án a vádlott kihallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !