Dmitrij Medvegyev: a "volt Ukrajnának" el kell ismernie vereségét, valamint be kell jelentenie a kapitulációját és demilitarizációját

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az ukrajnai háborúra vonatkozó rendezési tervezetet tett közzé, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök "béketervére" reagálva.

A volt orosz elnök elképzelésének értelmében a "volt Ukrajnának" el kell ismernie vereségét, valamint be kell jelentenie a kapitulációját és demilitarizációját. A nemzetközi közösségnek ezt követően el kell ismernie a jelenlegi ukrajnai politikai rendszer "náci jellegét", aminek velejárója lesz ország hatóságainak "kényszernácitlanítása" - tette hozzá Medvegyev.

Úgy vélekedett, az ENSZ-nek ki kellene mondania, hogy Ukrajna elvesztette nemzetközi jogi alanyiságát és azt is, hogy a jövőben nem csatlakozhat katonai szövetségekhez Oroszország "és bármely jogutódjának" beleegyezése nélkül.

A Medvegyev-terv értelmében Ukrajna összes alkotmányos hatalmi szervének le kell mondania, és meg kell választani a "volt Ukrajna" ENSZ-égisz alatt önigazgatással rendelkező területének ideiglenes parlamentjét. Ennek a törvényhozásnak jogszabályokat kell elfogadnia az Oroszországnak nyújtandó kártérítésről.

Az ideiglenes parlamentnek Medvegyev szerint a területet Oroszország részévé kell nyilvánítania, majd törvényt kell elfogadnia az újraegyesítésről és feloszlatnia önmagát, az ENSZ-nek pedig el kell ismernie az újraegyesítésről szóló törvényt. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !