Brutális módon vertek halálra egy embert Hajdúnánáson

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik halálra verték a sértettet. Harmadik társuk ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette a vád, mert tudomása volt társai cselekményéről, mégsem nyújtott segítséget a sérült férfinak.

A vádirat szerint a két fiatalabb vádlott és a sértett italozó életmódot folytatott. Lakhatásuk hiányában egy ismerősük megengedte, hogy nála lakjanak a hajdúnánási ingatlanban. Az idősebb vádlott az egyik fiatalabb elkövető édesapja, aki csak a bűncselekmény elkövetésének időpontjában tartózkodott  hajdúnánási házban.

Délután a férfiak közösen italoztak, melynek során a sértett és az idősebb vádlott között vita támadt. Ezen a két fiatalabb elkövető feldühödött és a sértettet egyszer tenyérrel mindketten arcon ütötte.

Másnap reggel tovább italoztak, és az alkohol hatására a sértett kötekedővé vált, majd este ismételten összeszólalkozott az idősebb vádlottal, aki arra nem reagált, azonban a két fiatalabb férfi ezt nem hagyta annyiban. Rátámadtak a sértettre és több órán keresztül, kisebb megszakításokkal letört faággal, vascsővel felmosórúddal verték, és rugdosták. A sértett brutális bántalmazása alatt a fiatalabb vádlott édesapja jelen volt, azonban nem tett semmit a verés megakadályozása érdekében.

A sértett olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr- főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő két fiatalabb férfi ellen társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, míg a szabadlábon lévő társuk ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vármegyei főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a két fiatalabb vádlottat fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, míg a harmadik elkövetőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !