„A főnökkel meg van beszélve” - Lottózókat vert át országszerte két férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottakat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyenek fel számukra fogadást, de a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A vád szerint a hatvani és a székesfehérvári férfiak - az ügy vádlottjai - 2022 nyarán elhatározták, hogy trükkös csalással tesznek szert rendszeres jövedelemre - olvasható a közleményben.

Közös ötletük alapján 2022 nyarán véletlenszerűen kiválasztott lottózókat telefonon felhívtak, és arra hivatkozva, hogy "a főnökkel meg van beszélve", "ismerik a főnököt" illetve "törzsvásárlók", rávették az alkalmazottat arra, hogy az általuk kért értékben fogadásokat vegyen fel anélkül, hogy annak tétjét kifizették volna.

A vádlottak valótlanul azt ígérték, hogy rövidesen megjelennek a lottózóban a szelvények rendezése érdekében, de csak nyertes szelvény esetén mentek a lottózóban, hogy a tét közel négyszeresét jelentő nyereményt felvegyék. Ez még úgy is megérte nekik, hogy ekkor a tétet utólag kénytelenek voltak kifizetni - írták.

Közel két hónap alatt 12 lottózót sikerült a fenti módszerrel megkárosítaniuk; a kár jellemzően néhány százezer forint volt, több esetben azonban az egymillió forintot is meghaladta.

Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - áll a közleményben.